Posted on

Om een veilige chauffeur te zijn, moet u de verkeersregels kennen. Dat is waar de rijtheorie-test binnenkomt.

De test bestaat uit twee delen: meerkeuze en gevaarherkenning. Beide tests worden meestal uitgevoerd op een computer op het teststation.

Het meerkeuzegedeelte bestaat uit 50 vragen, die u 57 minuten moet invullen. Je hebt 43 of meer juiste antwoorden nodig om te slagen.

Je hebt dan de mogelijkheid om een korte pauze te nemen voordat je de gevaarherkenningstest start.

Deze sectie omvat het bekijken van 14 videoclips met “alledaagse wegbeelden”, met ten minste één ontwikkelingsgevaar. Bezoek Verkeersborden.nu om u een handje te helpen met uw studie.

 

Moet ik eigenlijk een test doen?

Als u een leerling bent of als u uw bestaande licentie upgradet om iets anders te besturen, moet u slagen voor een cbr theorie-examen. Je hebt ook een voorlopige licentie nodig om de test te doen.

Als u een upgrade uitvoert van een automatische naar een handmatige licentie, hoeft u de test niet opnieuw af te leggen. Maar u moet de praktische test opnieuw afleggen.

 

Hoeveel kost het?

De rijtheorie-test kost £ 23 voor auto’s en motoren. In tegenstelling tot het praktische autorijden, zijn de kosten van de theorie-test hetzelfde, ongeacht wanneer u deze maakt.

Bereid je voor

Blijf de dag voor uw test niet op voor een propsessie op de late avond. Ga vroeg naar bed zodat je de volgende dag volledig uitgerust bent. Vertrek ruim op tijd om bij het testcentrum te komen.

En vergeet uw voorlopige licentie en de kaart met uw testgegevens niet.