Posted on

Cork Sinn Féin TD Donnchadh Ó Laoghaire heeft vandaag opgeroepen om de theorie van de coureurs online te houden om de achterstand in Cork en de rest van Ierland aan te pakken.

 

AMY NOLAN

Cork Sinn Féin TD Donnchadh Ó Laoghaire heeft vandaag opgeroepen om de theorie van de coureurs online te houden om de achterstand in Cork en de rest van Ierland aan te pakken.

 

De telefoontjes van plaatsvervangend Ó Laoghaire lieten zien dat 65.552 mensen op nationaal niveau nu wachten op hun rijvaardigheidstest, naast 93.791 die nu wachten op het rijexamen zelf. oefenen motor theorie kan op de website.

 

Over de kwestie zei plaatsvervangend Ó Laoghaire dat de minister van Transport Eamon Ryan geen beslissende maatregelen heeft genomen om de groeiende achterstand aan te pakken.

 

“Dit is een enorme wachtlijst die de afgelopen maanden is verdubbeld.

 

“Vele duizenden mensen in Cork hebben hier waarschijnlijk last van.

 

“Covid-19 heeft duidelijk een negatieve invloed gehad op degenen die leren autorijden, maar een gebrek aan actie van minister Eamon Ryan heeft een slechte situatie verergerd”, zei de TD van Cork South Central.

 

 

“Hoewel de rijexamens tijdens Level 5 nog lopen, zijn de theorie-examens opgeschort.

 

“Dit ondanks het feit dat de meeste theorie-testcentra zijn gebouwd om mensen uit elkaar te houden, in gescheiden cabines.

 

“Als de autoriteiten onvermurwbaar zijn, kunnen deze tests niet veilig verlopen, dan moeten ze online worden gezet. voorrang militaire colonne heeft voorkeur.

 

“Andere examens, zoals universitaire examens en de FE-1 examens van de Law Society, vinden nu veilig online plaats, dus er is geen reden waarom het 45 minuten durende theorie-examen voor de bestuurder ook virtueel niet kan worden afgelegd.

 

“De computerprogramma’s die vals spelen voor dergelijke online examens voorkomen, zijn er, dus die moeten worden gebruikt.

 

“We kunnen geen situatie hebben waarin we nu 160.000 mensen hebben die wachten op hun rijexamen of theorie-examen,” vervolgde hij.

 

Plaatsvervangend Ó Laoghaire zei dat de lange wachtlijsten een bijzondere uitdaging zullen vormen voor degenen die op het Ierse platteland wonen.

 

“Mensen hebben een rijbewijs nodig om naar het werk te gaan en kinderen naar school te laten gaan. Dit is een bijzondere uitdaging op het Ierse platteland, waar geen alternatieven voor het openbaar vervoer zijn.

 

“Een gebrek aan actie van minister Ryan zal nu chaos veroorzaken in 2021, waarbij mensen maanden moeten wachten om hun test af te leggen”, zei hij.