Posted on

De lening is afhankelijk van een taxatie die rekening houdt met de waarde van de grond, de omvang van de werkzaamheden (of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie), het bouwbudget en de kredieten en activa van de lener. Het is daarom erg belangrijk dat je goed onderzoek doet naar een ORV, of begin direct met een overlijdensrisicoverzekering vergelijken, daardoor kun je de juiste keuze maken voor een polis.

Een lening is te vergelijken met een overlijdensrisicoverzekering op de volgende punten

Bij bouwleningen gaat het om een grote complexiteit in vergelijking met koopleningen. De factoren die hierachter zitten zijn het opstellen van een concreet budget, het zoeken naar een aannemer, het verkrijgen van een taxatie die de kosten goed onderbouwt en het hebben van de financiële capaciteit om de lening te pakken te krijgen. Een kenmerk van deze leningen is dat ze de aflossing van de bouwplaats omvatten. Bouwleningen dragen een hogere rente en sluitingskosten vanwege hun complexiteit en het risico dat ze met zich meebrengen.

  • Tekenen verwijst naar een proces waarbij middelen worden onttrokken aan de lening. Eenvoudig gezegd is opnemen een procedure waarbij middelen uit het bouwbudget worden onttrokken om de leveringen en de aannemer te betalen. Elke kredietverstrekker heeft zijn eigen eisen voor de verwerking van een trekking. Zoals, sommige van de kredietverstrekkers staan de kredietnemers toe om online te vragen om trekkingen, maar de overige dringen aan op papierwerk en periodieke inspecties.
  • Verschillende factoren bepalen de beslissing om door te gaan met een bouwlening. Ten eerste moet u duidelijk de omvang van het budget bepalen dat u aan uw nieuwe woning wilt besteden. Als je eenmaal geld in handen krijgt nadat de lening is goedgekeurd, is het heel gemakkelijk om dat geld te verspillen aan onnodige dingen. Houd daarom rekening met uw financiële situatie voordat u gaat winkelen. Ook dingen, zoals een garage of kamers voor kinderen die nog geboren moeten worden, zullen alleen maar bijdragen aan het bedrag van uw lening.

Een lening met een levensverzekering koppelen

Ten tweede moet u overwegen of u de lening die u hebt opgenomen binnen de gestelde termijn kunt terugbetalen. De meeste gezinnen hebben problemen bij het betalen van de rente. Daarom is het belangrijk om te analyseren of u in staat bent om de lening af te lossen. Als u dit niet kunt doen, kan het zijn dat u uiteindelijk alles verliest en in een verdere financiële crisis terechtkomt.