Posted on

U kunt een kredietreparatiebedrijf betalen om uw krediet te repareren, maar als u bereid bent om uw tijd te investeren in plaats van uw geld, dan kunt u dat zelf doen zonder dat u een professional hoeft te betalen. De enige vragen die u moet weten voordat u aan de slag gaat zijn hoeveel uw tijd waard is voor u, en hoe comfortabel u bent met het initiëren en beheren van meerdere kredietprofiel gerelateerde contacten via telefoon en e-mail. U moet zich ook comfortabel voelen met het lezen en schrijven van quasi-juridische documenten. U kunt online voorbeeldcorrespondentie vinden die u hierbij kan helpen in het geval van een persoonlijke lening op spaarbuidel.nl.

Stap 1: Verkrijg uw kredietrapporten

Uw kredietscore is gebaseerd op een combinatie van factoren en informatie die over u wordt gerapporteerd door derden aan de 3 grote kredietbeoordelingsbureaus. De belangrijkste bureaus waar we ons mee bezig houden zijn Experian, Equifax en TransUnion. Deze drie bedrijven zijn verantwoordelijk voor het publiceren van informatie over u op uw kredietrapport, maar zij zijn niet verantwoordelijk voor het genereren van de informatie.

Zorg voor een goed onderzoek naar je leningen en creditcards

Een crediteur, een incassobureau of een andere onderneming (bekend als data furnishers) zal Experian, Equifax en TransUnion vertellen wat ze over u moeten publiceren, waarna de creditbureaus het zullen publiceren. Zij doen geen grondig onderzoek naar de legitimiteit van de informatie wanneer zij deze in eerste instantie melden.

Hoe kun je onderzoek doen naar je krediethistorie en creditcards?

Pas als het door u wordt ontdekt en aangevochten, wordt het onderzocht, waarbij het mogelijk is dat het uw krediet maanden of jaren heeft geschaad. Het is ook heel gebruikelijk dat de informatie op elk van uw drie kredietrapporten anders is, wat net zoiets is als het spelen van Russische roulette elke keer dat uw krediet wordt getrokken als u niet alle drie tegelijkertijd repareert. De reden hiervoor is dat je nooit weet welk rapport je potentiële verhuurder, werkgever of leningverstrekker gaat trekken. Laat me je een voorbeeld geven:

  1. U heeft nooit uw kredietrapporten gecontroleerd of de behoefte gevoeld om dit te doen, maar 2 jaar geleden werd een kredietkaartrekening op uw naam frauduleus geopend, gemaximaliseerd en nooit doorbetaald. U heeft er nooit iets over gehoord. De creditcardmaatschappij die bedrogen werd, rapporteert alleen betalingsgegevens aan Equifax en TransUnion, niet aan Experian.
  2. U bent ongeveer 9 maanden geleden goedgekeurd voor een autolening van uw bank, dus u gaat ervan uit dat uw score goed is, maar u wordt in de laatste fase van uw sollicitatie afgewezen en ontvangt een formulier in de mail waarin staat dat een consumentenrapport is gebruikt bij de negatieve bepaling van uw sollicitatie. Dat betekent dat hoewel uw bank uw Experian-informatie heeft opgevraagd om uw kredietwaardigheid voor uw autolening te verifiëren, uw potentiële werkgever Equifax of Transunion heeft gebruikt en ervan uitging dat de frauduleuze negatieve creditcardboeking geldig was.